Heisann!

Her skal dere få en liten innføring i hvordan towny fungerer, og hva de forskjellige kommandoene gjør!

Først og fremst er det viktig å vite hva towny er og gjør; Towny er en claim plugin som lar deg opprette byer du og vennene dine kan bo i! Når du oppretter en by, vil alt du har claimet være beskyttet for grief og bare de du gir tilgang kan bygge der.

Opprette en by

For å opprette en by skriver du /t new (navn på byen). Dette koster 1000 krager. Har du ikke nok kan du tjene penger ved å selge ting i spawn. Et by-navn må være i et ord. Når du har opprettet en by, må du huske å sette inn penger slik at den ikke blir slettet! Det koster nemlig penger å ha en by oppe, dette vil jeg komme nærmere inn på etterpå.

For å sette et spawnpunkt, skriver du først /t set homeblock, så /t set spawn. Da vil du og innbyggerne i byen kunne teleportere seg hit senere ved å skrive /t spawn Når du har opprettet en by, må du sette et spawn punkt slik at du kan komme deg tilbake senere. Alle som vil til byen din vil også bli teleportert hit, så her kan du også skrive opp regler og viktig info til alle i byen.

Du kan se informasjon om byen din ved å skrive /t. Da vil dette komme opp:

Claime mer land

For å claime mer land, må du skrive /t claim. Dette koster 25 krager. Når du claimer til byen må du stå litt utenfor det du har claimet fra før av, Du vet at du er utenfor byen når dette kommer opp i chat:

For å claime et område som er langt unna byen din, kan du skrive /t claim outpost. Dette koster 500 krager, og du drar dit ved å skrive /t outpost. Disse pengene vil trekkes fra byen, så pass på å ikke claime for mye, ellers vil du ikke ha nok til å holde den oppe!

Penger

Hver by må betale en viss sum hver dag for å kunne fortsette å være en by. Denne summen blir trukket hver dag rundt klokken 12. Du må betale 2 krager hver dag for hver plot byen har claimet. Du kan også se dette ved å skrive /t og se på daily upkeep, som vist her:

Hvis byen din ikke har nok penger, vil den bli slettet og alle vil kunne bygge der igjen. For å sette penger inn i byen skriver du /t deposit (sum). For å ta ut skriver du /t withdraw (sum).

Du kan også velge å ta betalt hver dag fra innbyggerne i byen. Da skriver du /t set taxes (sum). Da vil hver person automatisk betale den summen til byen, og det blir kanskje lettere for deg å sørge for at byen har nok penger. De som ikke har råd til å betale dette, vil bli kastet ut av byen, men kan legges til igjen. Det anbefales å informere om det i by-spawnet hvis du tar betalt for å være med, slik at flest mulig får dette med seg.

Invitere venner

For å invitere venner til byen din skriver du /t add (spiller). Han får da opp en melding om at han er invitert til byen, og må skrive /t accept. Du kan også gjøre så alle kan bli med i byen, da skriver du /t toggle open, så kan hvem som helst bli med ved å skrive /t join (navn på byen din). Det er da lurt å passe på at du har nok tomter man kan kjøpe, for man kan nemlig ikke bygge hvor man vil i byen uten din tillatelse.

Hvis du har invitert en som ikke kan oppføre seg overhodet, kan du be h*n ta med tingene sine ut av byen, før du skriver /t kick (spiller). H*n vil da ikke kunne bygge i byen lenger.

Sette opp tomter

For å selge en tomt slik at noen kan bygge der, står du inne på tomten og skriver /plot fs (sum). Da vil de som er med i byen kunne kjøpe den med /plot claim og bygge der. Men du lurer kanskje på hvor stor tomten vil være, og vite hvor den er, slik at du kan bygge et gjerde rundt? Ikke noe problem! Det kan du se ved å skrive /res toggle plotborder, og gå litt rundt, så vil tomtene bli markert med røyk, slik som her:

En tomt er på 16x16 blokker, men det går fint an å selge flere ved siden av hverandre så du får et større område å bygge på. Hvis du ikke vil at en tomt skal være til salgs likevel, skriver du /plot nfs mens du står på den.

Forskjellige ranks i byen

Du kan gi innbyggerene i byen din en høyer by-rank, slik at de blant annet kan kjøpe flere tomter. Dette gjør du ved å skrive /t rank add (spiller) (rank). Alle nye i byen vil ha ranken "default".

Her er en liste over de forskjellige rankene og hva de gjør:

Mayor

- Dette er eieren av byen, og kan ikke gis til flere samtidig. Gir du den til noen andre, eier du ikke lenger byen.

- En mayor har tilgang til alle kommandoene i en by.​

Assistent

- Kan utvide byen.

- Kan legge til folk i byen.

- Betaler ikke skatt til byen​

VIP

- Betaler ikke skatt til byen

Det er også noen kommandoer alle som er med i byen kan bruke. Disse er:

-/plot claim
-/t deposit (sum)
-/t leave
-/t spawn
-/plot fs (sum)
-/plot unclaim
-/t online (Viser deg hvem som er pålogget i byen)​

Info til deg som er med i en by

Nå som du er med i en by, er det første du bør gjøre å kjøpe deg en tomt. Hvis du er usikker på hvor det er ledige tomter kan du spørre eieren av byen. Du ser hvem som eier den ved å skrive /t.

Her ser du også om du må betale en daglig sum for å være med i byen.

Det er viktig å passe på så du har nok penger til dette, ellers vil du automatisk bli kastet ut av byen! Når du har funnet deg en ledig tomt, skriver du /plot claim. Da vil du få tilgang til å bygge på den.
Hvis du har en venn du vil bo sammen med, skriver du /res friend add (spiller). Da vil han/hun også kunne bygge på din tomt.
Vil du ikke at han/hun skal kunne bygge på tomten din lenger, skriver du /res friend remove (spiller).
Trives du godt i byen du er med i, og vil hjelpe den med å holde seg oppe? Da kan du gi den penger ved å skrive /t deposit (sum).
Viktig! De pengene du setter inn vil du ikke kunne ta ut igjen.
For å komme deg tilbake til byen igjen etter å ha dratt til f.eks spawn, skriver du /t spawn. Da vil du bli teleportert tilbake til byen.
Hvis byen du er med i har regler må du lese og følge disse.